Sisällön tarjoaa Blogger.

Ensimmäiset huoneet hirrellä

Ensimmäiset huoneet alkaa tottatosiaan olemaan kokonaan hirrellä. Alla kuva kolmikko otettuna lähes samasta kohtaa, tulevasta kodinhoitohuoneesta, aikamoinen muutos! Vielä monta välivaihetta ja loppuvuodesta toivottavasti kuvaa jo valmiista O.o Huoneen ulkonurkka on painunut reippaasti joten tunkkaustoimiin täytyy jossain kohtaa ryhtyä.

Mies oli eilen purkimassa koolauksia katosta ja lähetti kuvan upeasta paneelikatosta jossa oli "ainakin miljoona" naulaa. Ei kuulemma aio alkaa niitä nyppimään pois vaan ennemmin vaihtaa uudet paneelit. No, tuosta huoneesta täytyy kattoa purkaa ulkoseinästä päin, jos ei kokonaan niin reippaalla kädellä nyt ainakin. Hirret katon rajassa täytyy vaihtaa eikä kattokaan siitä kohtaa ole vaurioitta säästynyt.

Nooooo, joka paikasta ei aleta kattoja purkimaan. Nyt täytyy selvittää hellävaraisin ja nopein tapa paneelit putsata ennenkuin lattiat puretaan, on sitten maalausvalmiit kun sen aika koittaa.

  

 

 

 

Alla olevat kuvat tulevan kodarin vierestä, meidän tulevasta makkarista. Aika upeita vanhoja ikkunan paikkoja paljastui kerrosten alta. Voi 60-luku ja "modernisointi", olisin maailman onnellisin jos vanhat saisin palautettua. Seuraavaan 20v suunnitelmaan ei kuitenkaan kuulu ikkunoiden palautus alkuperäisen näköiseksi joten näillä mennään.

Sen vuoksi kysymys kuuluukin: Kun ollaan kuitenkin jokunen ikkuna alkuperäiselle paikalleen palauttamassa niin palautetaanko ne alkuperäisiin ikkuna-aukkoihin 20cm alemmas kuin nykyiset vai mennäänkö valitukka linjalla O.o Hmm, siinäpä mietittävää.

 

 
 

Tälläisin ajatuksin tällä kertaa :)
Mukavaa viikonloppua jokaiselle!


5 kommenttia

 1. Hienosti olette saaneet komeat hirret esiin! Ikkunoiden korkeuden kanssa on tosiaan miettimistä! Mukava seurata teidän projektia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirret on kyllä upeat!! Toivotaan että sisäseiniltä löytyy hyväkuntoista sellaista niin voidaan jonnekkin jättää sitä näkyviinkin :)

   Poista
 2. Ikkunat niille alluperäisille paikoilleen ��
  Tuo ihanasti omaleimaista kodikkuutta kun vuosikymmenet kohtaa vähän joka puolella kotia.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka toinen päivä oon samaa mieltä :D

   Poista
 3. 60-luvulla on saatu paljon vahinkoa aikaan! Kai se on silloin hyväksi ajateltu, mutta kyllä se vaikeuttaa paljon entisöintisuunnitelmia.

  Komiaa hirttä on! Ihan kateeksi käy, meidän hirsiseinät oli värisävyiltään hyvin laidasta laitaan, ja ikkunoiden välissä kapiaa soiroa. Kovasti mietinnässä kanssa, jotta miten järkevin pelata, kun hirttä pitää saada kuitenkin näkyville jätettyä.

  Onnea projektiin!

  VastaaPoista

Ilahdun viestistäsi